За нас

Фирма ПИК 3000 е основана през 1999 г. от Петко Тотев, един от водещите български алпинисти, известен преди всичко с постиженията си в областта на височинния алпинизъм и ски-алпинизма.

През 2002 г във фирмата се включва като съдружник и Милкана Русева и фирмата продължава дейността си като Дружество с ограничена отговорност (ООД).

Пик 3000 ООД е дистрибутор на специализирана екипировка за лична безопасност и спорт.

Вносител и дистрибутор за България на фирмите Petzl, Beal, Peguet Maillon Rapid, Gibbon slackline, Tenaya, Raumer.

Оборудването на PETZL е широко използвано за катерене и алпинизъм, спасителни акции, достъп и работа на труднодостъпни места. Фирма PETZL е и водещ производител на челни лампи - осветление с широк спектър на употреба.

BEAL  е предприятие специализирано в производство на синтетични въжета за катерене и алпинизъм, работа на височина, спасителни и специални акции.

 Предлагаме доставка на оборудване; консултации и съдействие при монтаж на сложни и труднодостъпни места; инструктаж и обучение за безопасна работа на височина, в ограничени пространства, както и курсове за евакуация на хора; гаранционно и след гаранционно обслужване; съдействие при изготвяне на план за безопасна работа.

От 2002 г. Пик 3000 е редовен член на АРАС (асоциация на работещите по алпийски способ), чиято основа цел е приемане и регламентиране на безопасните методи на работа по алпийски способ в съответствие с европейските нормативни документи.

 Друг аспект от нашата дейност е подпомагане развитието на алпийските дейности и спелеологията, като приоритет в дейността ни е безопасността.

Затова отделяме постоянно средства и сили за екипиране и преекипиране на катерачни маршрути. Спонсорираме отбор от катерачи на високо ниво, които подпомагаме съвместно с фирмите Petzl и Beal. Спонсорираме състезания и прояви по състезателно катерене, ледено катерене и ски-алпинизъм.      

 

 Официален представител за България на: